lauantai 16. elokuuta 2014

Palloja paperinauhasta

Paperinarusta on moneksi. Kranssien, liinojen, kukkien yms lisäksi ajattomat paperinarupallot toimivat aina! Takuuvarma tunnelma syntyy, kun pallon sisälle virittää valon!

Simppeli ja konstailematon pallo syntyy seuraavasti...

Tarvikkeet
Paperinauhaa
Ilmapalloja
Tavallista liimee (Eri Keeper tms)
Sakset
MuovikulhoPuhalla ilmapallot täyteen. Kaunis kokonaisuus syntyy, kun puhaltaa pallot eri kokoisiksi. Ilmapalloja ei kannata puhaltaa aivan pinkeiksi, koska niiden käsittely seuraavassa vaiheessa on vaikeampaa pallon ollessa "kivikova".


Avaa paperinauhavyyhti ja keri se yhtenäiseksi keräksi. Tuolinsarjaa tms on helppo käyttää apuna vyyhdin purkamisessa.Sekoita liimaa ja vettä 50/50 suhteessa sopivaan muoviastiaan. Astia tulee olla sen verran iso, että paperinauhan uittaminen onnistuu helposti.


Juoksuta paperinauha liimavesiseoksen kautta pallon ympärille. Aloita pallon kiertäminen tarkasti suoraan pallon paksuimmalta kohdalta. Peittele nauhan alkupää huolellisesti päälle tulevalla paperinauhalla, jotta pallo ei myöhemmin ala purkautua.

Kierrä nauha ristiin rastiin pallon ympärille niin paljon kuin haluat. Pallo on sopivan harva, kun siitä näkyy läpi, mutta siinä ei ole suuria aukkoja. Liian harva pallo ei pysy kasassa kunnolla.
Tekemisen iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti