keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Huovutetut lapaset lapsille

Pienet kädet lämpimiksi <3



Koko: S (Lapsen käteen sopiva)

Tarvikkeet:



Luo 32 silmukkaa ja jaa ne tasaisesti neljälle puikolle.

Reunus

1. krs Neulo kaikilla silmukoilla oikein
2. - 4. krs Neulo kaikilla silmukoilla nurin

Jatka neulomalla aina oikeaa neuletta 10 kierrosta tai kunnes varsi on noin 8 cm pitkä.
Kavenna tämän jälkeen joka puikolta yksi silmukka neulomalla 4. ja 5. silmukka oikein yhteen. Nyt lapasessa on yhteensä 28 silmukkaa. Jatka neulomalla aina oikeaa 10 kierrosta tai kunnes varrella on pituutta noin 16 cm.

Peukalon merkkilangan neulominen (oikea käsi)

Neulo ensimmäisen puikon ensimmäinen silmukka normaalisti oikein. Neulo seuraavat 5 silmukkaa erivärisellä merkkilangalla. Ota merkkilangalla neulotut 5 silmukkaa takaisin neulottavalle puikolle. Jatka neulomista normaalisti aina oikein yhteensä 20 kierrosta tai kunnes lapasen pituus peukalon merkkilangasta mitattuna on noin 14 cm.
Vasemman käden peukalon kohta tehdään samaten, mutta neulotaan peilikuvaksi.

Kärkikavennuksen tekeminen

Kavennukset tehdään neulomalla 1. ja 3. puikon alussa 2 silmukkaa takareunoista oikein yhteen ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen.
Kavennuksia jatketaan, kunnes puikoilla on jäljellä 2 silmukkaa.
Katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Peukalon tekeminen

Poimi puikoille merkkilangan alareunasta 5 silmukkaa ja yläreunasta 4 silmukkaa. Poista merkkilanka. Aloita neulomalla silmukat aina oikein jakaen samalla silmukat tasaisesti kolmelle puikolle. Kun on neulottu 5 silmukkaa, niin lisätään sivusta yksi silmukka. Neulotaan seuraavat 4 silmukkaa ja poimitaan toisestakin sivusta yksi silmukka. Nyt puikolla on yhteensä 4-4-3 silmukkaa.
Jatketaan neulomalla aina oikein 8 kierrosta tai kunnes peukalon pituus on noin 6 - 7 cm.
Peukalon kärkikavennukset tehdään neulomalla jokaisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen. Kavennuksia jatketaan kunnes puikoilla on jäljellä 2 silmukkaa.
Katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Päättele langat huolellisesti nurjalle puolelle.

Huovuttaminen pesukoneessa

Asettele lapasen sisälle pussi huolellisesti peukalon sisään ja lapasen kärkeen. Pussi laitetaan lapasen sisälle, jottei lapanen huovuttuisi yhteen. Huovutus tapahtuu pyykinpesukoneessa 40 asteessa normaalilla kirjopesuohjelmalla pyykinpesuaineen kanssa. Koneeseen on hyvä laittaa lisäksi esimerkiksi 2 -3 pyyhettä parantamaan huopumistulosta.
Muotoile lapanen kosteana haluttuun muotoon.
Pyykinpesukoneella ja pesuaineella voi olla vaikutusta huopumistulokseen.

Antaa pakkasen paukuttaa, kyllä neuloja keinot keksii! :)




Tarvikkeet Paapon verkkokaupasta




Malli: Paapo Oy/ Henna Kosunen

4 kommenttia:

  1. Minkä ikäisen käteen nämä sopii? Mulla ois työlistalla 2v lapaset ja mietin onko 28s sittenkin liikaa ja riittääkö 7mm puikot vai oisko se 8mm parempi..? Ennemmin en oo Unnia huovuttanut, joten vähä hakuammuntaa.

    VastaaPoista
  2. Moikka Piia! 8 mm puikot kannattaa olla, koska neuleesta tulee ilmavampi ja huopuu paremmin.. Tuo ohje sopii arviolta 5-7 vuotiaalle eli kannattaa tehdä hieman pienempänä, esim yksi silmukka puikolla vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nopeasta vastauksesta! Kokeilen 8mm ja 24s. Menee lahjajemmaan, jos ei passaakkaan :D Kerron sitte kuin kävi ;)

      Poista